We kijken terug op een intense en zeer succesvolle trainingsweek van Iron Shirt Basic in het Spaanse Islantilla. Na afloop waren alle 12 deelnemers vol lof over zowel de begeleiding als over de inhoud van het programma. Er werden heel veel nieuwe dingen geleerd bij het putten en bij de swing. Niet alleen technisch maar ook mentaal. Het begeleidende team bestond uit Jeroen Jonk (mental coach), Jacqueline Evers (ondersteuning) en ikzelf (golfpro).
Hieronder een impressie:
Het programma bestaat uit 5 identieke trainingsdagen:
– 7h30 warming up
– 9h00 ontbijt
– 10h00 swing
– 12h00 putten
– 13h00 lunch
– 14h00 rustuur
– 15h00 9 holes
– 19h30 diner
– 20h00 avondprogramma
– 22h00 einde
Op de 6e dag spelen we de wedstrijd op een andere baan.
De volgende trainingsweek is de Advanced en wordt gehouden van 1 t/m 8 februari 2019. Heb je interesse? Stuur me dan een bericht via het formulier hieronder:
[contact-form-7 id=”1133″ title=”Zonder titel”]“Maar is dat niet veel te zwaar voor mij?”
Veel golfers denken de intensiteit van een Iron Shirt trainingsreis niet aan te kunnen.
Echter: intens is totaal iets anders dan intensief!
Intensief = vermoeiend en vraagt om inspanning. Dat is zo’n trainingsreis dus NIET.
Het trainingsschema van onze weken is juist gericht op ontspanning. Intens betekent slechts dat je de hele dag maar met één ding bezig bent: golf.
Je wordt van zo’n trainingsweek dus niet moe, je rust er juist van uit: je gaat geregenereerd en met blozende wangen terug naar huis.
Hoe we daarin slagen?
We starten de dag misschien vroeg (om 07.30 uur), maar met een buitengewoon ontspannende warming up (al jarenlang zelfs het populairste onderdeel van ons programma!).
Het programma is misschien vol, maar direct na de lunch hebben we niet voor niets een rustuur ingebouwd (bonus: je rust er niet alleen van uit, maar ook voor het leerproces is deze rusttijd waardevol!).
Het lijkt misschien allemaal veel, maar kern van onze aanpak is less = more; minder doen met meer resultaat:
Op de driving range sta je niet twee uur lang ballen te meppen (waardoor je jezelf alleen maar uitput terwijl je er nauwelijks beter van wordt), maar train je twee uur lang effectief (kalm, aandachtig, zonder veel ballen te slaan – maar de ballen die je slaat maken je ook echt beter!).
Je leert je swing niet met spierkracht te maken, maar met de pezen en het skelet (dankzij deze skeletstructuren kost het maken van een swing veel minder energie en genereer je een moeiteloze kracht – net zoals die toppro’s die met hun compacte, korte swing nauwelijks iets lijken te doen en de bal toch mijlen ver weg slaan!)
Je leert hoe je op de green geen slagen meer verliest, maar wint, door veel minder tijd en energie aan je putt te besteden (dus niet eindeloos rondlopen over de green, lijnen lezen en oefenstrokes maken, maar je onbewuste, intuïtieve systemen leren benutten – deze zijn tot veel meer in staat en hebben veel minder tijd nodig dan je misschien denkt!)
De essentie van mentale training is jezelf onder alle omstandigheden leren ontspannen; zó ga je leren trainen, spelen en presteren: relaxt, gemakkelijk, op een manier waarvan je niet moe wordt, maar juist uitrust (en je spelplezier en prestaties zijn er nog bij gebaat ook!).
Daar komt nog bij dat je door de hele dag zo intens bezig te zijn met golf, niet bezig kunt zijn met iets anders – beslommeringen thuis en op het werk verdwijnen razendsnel uit je bewustzijn en binnen no time heb je het echte vakantiegevoel.
Niet voor niets dat golfers van álle leeftijden het programma probleemloos ‘doorstaan’. En mocht je op een gegeven moment toch lekker wat langer in bed willen blijven of een drankje doen aan de bar in plaats van het avondprogramma te volgen: niemand die je scheef aankijkt, ga je gang, geniet ervan! De warming up en het avondprogramma zijn namelijk met nadruk optioneel.